درب اکوستیک

درب اکوستیک چیست؟

همانطور که گفته شد، صدا های بیرون از منزل، عمدتا از طریق درب و پنجره وارد منزل میشوند. اختراع درب اکوستیک  تحول عظیمی در عرصه طراحی داخلی و همچنین استاندارد سازی منازل مسکونی و دفاتر اداری بود. درب آکوستیک، دربیست که با ترکیباتی از جنس مواد ضد صدا، تا حد زیادی از عبور صوت جلوگیری میکند.

هدف اصلی آکوستیک از بین بردن صداهای زائد و مزاحم (نویز) در سالن‌ها و ایزوله‌سازی صوتی ساختمان‌ها می‌باشد.  در ساخت درب آکوستیک از عایق های ضد صدا با دقت بالا استفاده میشود. درب ها به صورت لایه ای ساخته شده که بین لایه ها عایق های قوی جذب صدا استفاده شده است.

درب اکوستیک چیست؟

درب آکوستیک

البته فقط درب های چوبی نیستند که صدا را منتقل میکنند، بلکه بدلیل ساخت چارچوب ها از جنس آهن و درب هایی از جنس چوب، نمیتوان این دو را در  هنگام بستن درب، بدون فاصله بر روی یک دیگر قرار داد. بلکه بدلیل هم متریال نبودن درب و چارچوب آن، همیشه معمولا یک فاصله بین درب و چارچوب بوجود می آید که همان موجب نشت صدا خواهد شد؛

درب آکوستیک، علاوه بر اینکه از عایق استفاده میکند، از چارچوب های چوبی قوی و ضد صدا استفاده میکند که باعث میشود درب و چارچوب کاملا بر یک دیگر مماس شوند و دیگر صدای زیادی از درز درها عبور نکند. این یکی دیگر از خاصیت های درب آکوستیک است.

درب آکوستیک

https://aparat.com/v/KtzHp

https://aparat.com/v/xBJr3

https://aparat.com/v/i78CV

https://aparat.com/v/avM17

https://aparat.com/v/C06fE

عایق پشم سنگ (Stone Wool):

درب اکوستیک، پشم سنگ عایق حرارتی و صوتی و از بین انواع عایق‌ها امن‌ترین می‌باشد. و با محیط زیست کاملاً سازگاری دارد و برای مهیّا کردن آرامش بیشتر. در ساختمان‌ها و ادارات و جلوگیری از آلودگی صوتی در سالن‌های کنفرانس، استودیوهای ضبط صدا، هتل‌ها، سالن‌های سینما، آموزشگاه‌ها و… استفاده می‌شود.

مقدار افت انرژی صوتی در هنگام عبور از مواد بستگی به ضخامت آن‌ها دارد. این مقدار در مورد پشم سنگ به ویژه در فرکانس‌های کم با افزایش ضخامت بالا می‌رود. قرار دادن فاصله هوایی مناسب در پشت عایق صدا، ضریب تضعیف آن را به نحوه محسوسی افزایش می‌دهد.

اهمیت لمسه کاری در طراحی دکوراسیون

امروزه شاهد لمسه کوبی­هایی در جهت شکیل نمودن انواع سطوح و نیز عایق سازی هستیم. در این بخش قصد داریم شما را با کاربردهای لمسه کوبی و اهمیت استفاده از آن­ها بیشتر آشنا کنیم.

دکور منازل مسکونی:

لمسه کاری سطوح در دکوراسیون داخلی کاربرد زیادی دارد. تخت­خواب، تی و وال و بسیاری وسایل دیگر قابلیت لمسه کاری را دارند. استفاده از لمسه در تختخواب‌ها معمولا به این صورت است که بخش جلو و پشت تخت که از جنس پارچه و یا چرم است به شکل لمسه کوبی طراحی می‌شود تا زیبایی و جلوه بیشتری داشته باشد. دکور لمسه کوبی شده که قابلیت شست­و­شو و نظافت دارند، از طول عمر بالایی نیز برخوردار هستند.

دیوار مراکز اداری و تجاری:

اتاق­های کنفرانس و سالن­های همایش و اتاق­های اداری و دانشگاهی که معضل عبور سر و صدا از دیوار و درب و سقف را دارند، می­توانند لمسه کوبی را به عنوان یکی از بهترین گزینه­های عایق­بندی در نظر بگیرند و البته از زیبایی بی­نظیر آن نیز بهره ببرند. سرعت نصب بالا و عدم نیاز به بنایی و نداشتن گرد و خاک در هنگام نصب از مزیت­های بزرگ این نوع طراحی می­باشد.

مبلمان و میز و صندلی:

لمسه دوزی در گذشته بیشتر بر روی مبل چسترفیلد کاربرد داشته اما امروز بر روی مبل­های چرم و جنس­های دیگر رواج پیدا کرده است. لمسه کوبی های مبلمان چرم امروزی، الحق و الانصاف که بسیار شیک و چشم نواز هستند. از آنجایی که لمسه مبلمان و میز، اغلب با دست انجام می­شود کاری وقت گیر و ظریف است، از طرف دیگر معمولا برای این کارها از جنس با کیفیت پارچه یا چرم استفاده می­شود بنابراین دارای قیمت نهایی ِ به نسبت بالایی هستند که البته با توجه به خاص بودن این نوع طراحی (به شرط آنکه از جنس مرغوب ساخته شده باشند) ارزش خرید را دارند.

دکوراسیون لوکس:

اگر خانه­ای با دکوراسیون لوکس می­خواهید؛ از جالباسی لمسه، طراحی آینه­های مدرن و خاص لمسه کاری و همچنین دیوار کوب و کمد لباس و قاب عکس لمسه کوب غافل نشوید. شاید در ابتدای کار هزینه لمسه کوبی گران بنظر برسد، اما زیبایی و ماندگاری بالای این وسایل به مراتب ارزش بالاتری دارد.

بعنوان عایق صدا:

از دیگر کاربردهای لمسه کاری، بعنوان عایق درب و دیوارهای سالن­های تیراندازی و آموزشگاه­های موسیقی و هر نوع مکان یا وسیله دیگری است. لایه مورد استفاده بر روی سطوح، میتواند چرم یا پارچه باشد که به طبع صداگیری چرم بیشتر از پارچه است، بعلاوه چرم در برابر آب مقاوم­تر بوده و با توجه به براق بودن از جلوه زیباتری برخوردار است. (البته این مورد به سلیقه و خواسته­ی کاربر نیز مربوط می­شود.

امروزه از لمسه کاری برای طراحی دکوراسیون‌ خاص در قسمت­های مختلف منازل، اداره‌ها، کارگاه­ ها، استودیوها و… استفاده می­شود. لمسه کاری با پوشش خاص برای مبلمان، دیوارها، درب اتاق کنفرانس، درب اتاق مدیران و پزشکان و آموزشگاه­ های موسیقی و حتی مجتمع­­ها و خانه­ ها ویلایی، بهترین گزینه برای جلوگیری از انتقال صدا و رهایی از صداهای آزاردهنده است. لمسه کاری علاوه بر عایق بودن، بر زیباتر کردن فضا می افزاید. همچنین شست و شوی راحت و طول عمر بالایی دارد. در ادامه­ی این مقاله با کاربرد و ویژگی­ های لمسه کاری بیشتر آشنا خواهید شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *